fbpx

Hyben

Hyben er et af gigtpatienternes mest foretrukne helsekostmiddel. Gennem en årrække er der blevet forsket en del i hyben, både i Danmark, men også i Norge og Tyskland forskes der i hyben. Det ser ud som om, at hyben har en positiv effekt på gigt.

Undersøgelser viser, at hyben har en gavnlig effekt på gigtformer, og kan nedbringe brugen af smertestillende midler (i dette tilfælde paracetamol). Hyben havde nemlig en lindrende effekt på ømme og stive led. I Norge har en lignende undersøgelse kommet frem il samme resultat.

Hyben indeholder mange vitaminer, specielt C-vitaminer, om det er de mange C vitaminer der har den positive virkning på gigt vides endnu ikke

På Farmaceutisk Fakultet på Københavns Universitet prøver de at finde ud af, hvad der er grunden til de gode resultater, når hyben testes på grupper af gigtpatienter.

Forskerne har set på stoffet galactolipid, der er en fedtsyre, der er i hyben. Fedtsyren hæmmer tilsyneladende de hvide blodlegemer i at samle sig i eksempelvis betændte led, hvilket kan mindske smerterne hos patienterne.

Der er ikke tegn på alvorlige bivirkninger.

Hyben skulle være godt mod gig
Hyben skulle være godt mod gigt

Pligttekst: Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Bør opbevares uden for børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

Translate »