fbpx

Æteriske olier og hovedpine 

Mange mennesker er voldsomt plaget af hovedpine, de kommer og går. Årsagerne er forskellige. De kan behandles, så derfor er der godt, hvis du kender årsagen til din hovedpine. Mange lever et lidt for travlt liv, så derfor er der en del der har stress, og derfor døjer med hovedpine. Der er dog også mange andre årsager, såsom indeklima og ikke mindst hovedpinepiller – ja du læste rigtigt.

Hvis du går til lægen med hovedpine, udskriver lægen sikkert piller, men de har rimelig ofte bivirkninger.

Her er det så æteriske olier kommer på banen, for de er ikke kendt for at give bivirkninger, og bedøver ikke hjerne og krop.

Anvendelse af æteriske olier mod hovedpine

Æteriske olier har gennem flere hundrede år været anvendt til behandling af smerter og ikke mindst hovedpine.

Der er et væld af æteriske olier, men dem der iflg. Mine erfaringer kan lindre hovedpine er:

  • Lavendelolie kan være god mod stress, depressioner, søvnløshed og angst. Smør to dråber opblandet olie på siden af hovedet, i nakken og på håndleddet.
  • Rosmanrinolie kan være god mod dårlig blodcirkulation og ikke mindst hovedpine. Smør den opblandede olie på panden, i tindingen og i nakken – det plejer at give en god smertelindring
  • Pebermynteolie kan øge blodgennemstrømningen i panden, når du smører den på panden. Kan lindre spændinger. Smør olien i panden, skuldrene og i nakken.
  • Eukalyptusolie kan være god mod spændingshovedpine. Er kendt for at kunne nedsætte blodtryk. Smør olien på brystet, i nakken, i panden og på siden af hovedet.

HUSK

Husk at du IKKE må benytte de æteriske olier ufortyndet, de skal opblandes med en god olie. Jeg bruger mandeolie.

Olierne er til udvortes brug. I andre lande bruges de også indvortes, men det kan jeg ikke anbefale

Anvend olierne i 4 uger, hold derefter en pause på en uge.

Translate »