fbpx

Hajbrusk

Hajer har gennem en årrække været studie for forskning, da man har fundet ud af, da de tilsyneladende ikke udvikler cancer. I modsætning til fisk, med almindeligt skelet der kan udvikle svulster.

Forskere mener, at det skyldes at hajers skelet næsten kun består af brusk, og at de derfor har et stærkt immunforsvar. Derfor er hajer interessante har forskningen. Det skal dog nævnes, at forskningen endnu ikke har påvist, at hajbrusk har en effekt mod kræftsygdomme.

Jeg har selv erfaringer med indtagelse af hajbrusk, da jeg købte det til en i den nærmeste familie, der havde fået konstateret en tumor i leveren. Lægerne gav ham kun et ½ år. Vi prøvede derfor med hajbrusk, og det sørgede måske for at tumoren ikke udviklede sig, men derimod blev en smule mindre. Han døde dog 5 år senere, men ikke pga. af tumoren i leveren.

Der er som før nævnt ingen beviser for at hajbrusk kan behandle eller forebygge cancer, men mange mener at hajbrusk kan:

  • Behandle psoriasis
  • Kan sørge for at minimere de blodkar der forsyner en tumor
  • Kan forebygge visse gigtformer
  • Kan give et bedre immunforsvar

Der er dog kritiske røster, der siger at hajer rent faktisk også får cancer, nemlig bruskcancer.

Der er også forsket i anvendelsen af oksebrusk, da man mener at også det kan hæmme dannelsen af blodkar til tumoren. Det er der dog heller ingen forskning der påviser.

Hajbrusk

Pligttekst: Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Bør opbevares uden for børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

Translate »