fbpx

Baldrian

Et godt middel mod søvnløshed og uro

Baldrian har gennem mange hundrede år været en kendt plante med mange gode egenskaber. Baldrian er nu om dage et godkendt naturlægemiddel mod søvnbesvær og uro i benene. Ellers er det et kendt middel mod migræne, gigt, kramper mm.

Der er forsket en del i Baldrian, og man har fundet ud af, at det rent faktisk virker sløvende. Der kan være forskel på virkningsgraden fra person til person. Ikke alle har ens

Du bør ikke køre bil lige efter indtagelsen af Baldrian, da det jo virker sløvende. Hvis du holder dig dig en dosis på 2-3 gram inden sengetid, så er det ude af kroppen dagen efter. Hvis man indtager over 20 gram, kan der opstå en forgiftningstilsstand med træthed og mavesmerter. Det er dog overstået indenfor 24 timer.

Fordelen med Baldrian er, i forhold til almindelig sovemedicin er, at man ikke går i en osteklokke dagen efter, men er frisk til at møde dagen. Der er ikke forsket ift. Graviditet og amning – så undgå at bruge Baldrian i disse situationer.

En god kombination er Baldrian/Humle, der virker dejligt, hvis du ikke kan sove. Du skal være forsigtig i kombination med perikon, hvis du er i behandling med p-piller, mod depressioner, blodpropper, antibiotika og vanddrivende midler. Du kan også kombinere baldrian med melisse og passionsblomst uden komplikationer.

Pligttekst: Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Bør opbevares uden for børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

Er også godt for uro i benene og søvnbesvær
Translate »